måndag 9 mars 2009

Carcass






Carcass gjorde fem stycken mästervärk mellan 1988 - 1995.
Dessa glada vegeterianers fem mästerverk har kommit remastrade med en massa bonusspår och varje CD innehåller extra DVD material, där de inblandade berättar sin del av historien.

Orginalmedlemmarna Ken Owen, Bill Steer och Jeff Walker började som pionjärer i grindcoresvängen, tillsammans med band som Napalm Death. Mike Amott klev in som andra gitarrist på tredje plattan, för att innan sista plattan hoppa av och satsa på sina egna band Arch Enemy och Spiritual Beggars. På sista plattan intar Carlo Regadas Mikes plats.
Sista plattan saknar tyvärr låten Edge of Darkness som följde med på bonus CD-singeln till originalutgåvan.
Tyvärr sprack bandet för tidigt till olika enheter men Jeff, Ken och Carlo fortsatte med projektet Blackstar som hade lite snarlika tendenser med Carcass sista platta.
Har man ingen av dessa plattor så är det bara att införskaffa. Från skivbolaget kan man dessutom beställa en liten ask att samla ihop dem i.
Ken drabbades tyvärr av en hjärnblödning och låg under en längre tid i coma. Han överlevde lycligtvis och kämpar idag vidare med sin rehabilitering. Detta så pass att när Carcass sommaren 2008 gjorde en reunion turné, var Ken uppe och körde ett kort trumsolo till publikens jubel.
Har vi tur, så kanske vi i framtiden får höra nytt material...





Inga kommentarer: