tisdag 11 mars 2008

Inga genvägar

Ja, då var alla glada att Carola blev utröstad och Nordman fick gå vidare tack vare det. Precis som om att de skulle ha röstat på Nordman istället för Carola. Nordman fick nog sina röster för att man gillade honom och låten. Röstat ut Carola förresten? Det är väl inte henne man röstat ut, det är väl fortfarande en melodifestival eller? Då är det väl låten och upphovsmännen man har röstat bort? Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest heter det väl.

Själv gillar jag inte Schlager något vidare. Allt verkar stöpt av olika dåliga ingredienser i samma smältdegel och resultatet låter oftast riktigt illa. Precis som i en dålig stereo. Är inte alla delarna av god kvalitet låter det ändå illa.

Det är som Allan Holdsworth säger i en intervju i tidningen Fuzz nr 2 2008, om olika högtalare och om vilket ljud som inte låter homogent. Det är som en bra ale från ett mindre bryggeri, de lyckas oftare att få alla ingredienser att verkligen blandas samman till en smakupplevelse. Det ska både smaka och låta bra.

Det är som i det mesta, det är småskaligheten som är det stora.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mister Bengt!

Jag träffade för ett tag sedan projektledningen för Melodifestivalen. Och när vi sa att det var en låttävling, så påpekade de att så var inte fallet.
Det är både en meloditävling och artisttävling, de var noga med att säga det.
Så jag röstade på Carola, hon ska liksom bara vara med i Finalen, och dessutom så hade jag spelat på oddset. Schlager Forever! gc

Anonym sa...

Mycket bloggande om schlager trodde din blogg skulle handlaom betydligt tuffare saker!!
Hård, mörk musik!!

Tjingeling M

Anonym sa...

Stackars Carola, hon verkar lida mest av alla, av att hon inte gick vidare till finalen. Livet är fullt av besvikelser....

Nåväl, själv var jag, efter många års uppehåll, på en konsert igen. Kunde konstatera att pubilken numera inte tänder cigarettändare, när det ska mysas i takten av en lugn låt. Däremot lyser små blå sken upp pubilkhavet, från mobiltelefoner. Aha!

Kersting Värsting